Trädgården

Välkommen till trädgården

1998 flyttade vi till denna avstyckade gård. Det visade sig att det varit ett gammalt trädgårdsmästeri här för länge sedan, rester av en stor mängd gamla små lerkrukor i ladan fanns kvar. Det tog jag som ett gott tecken, men när vi tillträdde fanns tyvärr ingen växtlighet kvar utan enbart gräsmatta runt huset och åkermark för övrigt. Det var bara att rulla upp ärmarna och sätta igång.

Det viktiga för mig är inte att samla rariteter utan att skapa skön stämning i trädgården. Den får utvecklas efterhand och somt får vara lite vilt för djurlivet. Detta kräver en fast hand och ständig översikt. Jag vill verka i samklang med våra vilda små vänner, fåglar, insekter och andra. Därför finns inte ogräs i min trädgård, bara vilda örter som om de placerar sig lite tokigt dras upp när jag går förbi. Trädgården är ett ständigt pågående projekt. Vatten i olika former bidrar också till atmosfären och djurlivet.

 

Här finns många små rum att sitta och njuta i, vilket man skall göra i en trädgård, även om jag tycker att arbetet i trädgården också det tunga grävandet, är lika tillfredsställande. Jag vill ha trevliga siktlinjer i trädgården och utblickar i landskapet. Jag provar  olika växter och sammansättningar.

Jan snickrar till trädgården och har byggt våra tre växthus. Han har även tillverkat saker i järn att ha i trädgården.

ritning_ny

 Karta över trädgården. OBS ej skalenlig. Klicka på bilden för större storlek