Vilka är vi

Lottie Hermansson

1989 började jag tillsammans med min syster Lisbet Celander ställa ut och åka på mässor med arrangemang av torkade vilda blommor, lava och musslor. I ett flertal år smyckade vi rummen i Fredrikdsdals herrgård, Helsingborg vår, sommar, höst och jul med vackra växtarrangemang.
Det blev även en bok; Blommors Poesi, som innehåller några av våra arrangemang och texter av Linné. Några bilder nedan från den senaste julutställningen.

Tillsammans med en annan hantverkare, Karin Holm, startade vi en hantverksmässa i Farhult vid namn Händer, som höll på i över 10 år.

Min syster och jag började med trädgårdsdsign -95 som vi hållit på med sen dess. Vi har även gjort några visningsträdgårdar; på bland annat Norrvikens trädgårdar i Båstad, Ödåkra plantskola, Fredriksdals friluftsmuseum. En som blev mycket omtalad på Fredriksdal var “Den erotiska trädgården”.

Till den nuvarande trädgården flyttade jag och min man 1998. Det fanns då ingen trädgård alls utan det mesta var åkermark. Att arbeta och utveckla trädgården har varit mitt stora intresse och varit en verksamhet nu i 20 år, och med högre ålder och knasiga knän skall jag börja att låta trädgården åldras med mig.

Keramiken får ta större plats och tid även om jag njuter av min manipulerade natur.

Min man gör däremot allt snickeri. Han har även byggt några möbler i järn. Mannen och några alster på bilderna.

Bild MC märke 2 092 2012-04-29 18.35.20